Bureau Everink - teksten en publiciteit

teksten & publiciteit

Bureau Everink - teksten en publiciteit

teksten & publiciteit

 

Content marketing: reclame maken door informatie online te plaatsen


Interessante content oogst waardering en kweekt goodwill.
foto © Dreamstime.com

Mensen hebben er waardering voor als een organisatie nuttige informatie deelt. Vaak wordt nieuw ontdekte kennis via de social media weer verder doorgegeven. Door online interessante content beschikbaar te maken kan een organisatie een golf van digitale mond-tot-mond reclame op gang brengen.

Website is ideaal kanaal voor content marketing

Vandaag de dag is bijblijven op het gebied van nieuwe producten en diensten voor veel mensen heel belangrijk. Daarom is er veel behoefte aan duidelijke informatie. Bedrijven kunnen met content marketing aan deze vraag tegemoet komen.

Een aantrekkelijke en makkelijk navigeerbare website is een bijzonder doelmatig medium voor content marketing. Het op de eigen site publiceren van nuttige doelgroepgerichte kennis vormt een effectieve manier van reclame maken. Een uitgebreid en interessant informatie-aanbod kan niet alleen veel bezoekers naar uw site brengen maar kweekt ook goodwill.

Trendsetters bereiken

Tegenwoordig vindt in vrijwel elke branche voortdurend vernieuwing plaats. Er worden regelmatig nieuwe technieken ontwikkeld en nieuwe producten geïntroduceerd. Als gevolg van deze steeds doorgaande innovatie is er veel vraag naar informatie.

Met name de informatiebewuste trendsetters besteden een aanzienlijk deel van hun tijd aan het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Met content marketing speelt u daarop in door op uw website niet alleen reclame maar ook interessante technologische informatie te publiceren.

Support-informatie

Een andere vorm van content marketing is het op de site plaatsen van support-informatie. Website-support is een betaalbaar alternatief voor telefonische ondersteuning.

Online support-pagina's hebben verschillende voordelen ten opzichte van gedrukte handleidingen. Heel praktisch is onder meer dat ze gemakkelijk aangepast en uitgebreid kunnen worden.

Een belangrijk voordeel voor de gebruiker is dat via de navigatie en/of een zoeksysteem snel informatie over een bepaald onderwerp kan worden gevonden.

Een bijzondere vorm van online support is de zogenoemde FAQ, een term die staat voor "Frequently Asked Questions". Dit is een lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden daarop.

Goede technische ondersteuning op de website schept vertrouwen in de organisatie en draagt bij aan een positief imago. Als zodanig kan online support een effectief onderdeel van het content marketing beleid vormen.

Blog

Een andere aanpak om een stroom informatieve content op het web te plaatsen is het publiceren van een interessante blog. Maar blogging kost veel tijd. Het steeds weer produceren van goede content kan een aanzienlijk probleem vormen.

Dus wellicht is het zinvol om u af te vragen of het niet beter is voorlopig nog te wachten met corporate blogging. Als u eenmaal bent begonnen en volgers hebt gekregen maakt het geen goede indruk als u er al gauw weer mee stopt.

Teksten verlevendigen met afbeeldingen

Tekstuele informatie wint aan leesbaarheid en aantrekkelijkheid als deze is verlevendigd met foto's en/of andere afbeeldingen. Belangrijk is dat de afbeeldingen er professioneel uitzien. Foto's die niet door een kundige fotograaf zijn gemaakt kunnen vaak alleen na de nodige aanpassing worden gebruikt.

Verder kunnen ook royalty free foto's en afbeeldingen dienst doen om tekstuele content te verlevendigen. Deze kunnen vaak heel betaalbaar online worden aangeschaft.

Reclame op informatieve pagina's

Op informatieve webpagina's kan ook reclame worden gemaakt. Dat kan als onderdeel van de informatieve content of in de vorm van afzonderlijke berichten.

Het verwerken van reclame in de informatieve teksten is zeker acceptabel, mits deze reclame geen afbreuk doet aan de informatieve kwaliteit. Het op de site publiceren van teksten die zowel informatief als promotioneel zijn is waarschijnlijk de meest effectieve manier van content marketing.

Een andere optie is om op de informatieve pagina's ruimte te bestemmen voor wisselende promotionele berichten. Bij het bouwen van de website kunnen daartoe technische mogelijkheden worden gecreëerd. Zo kunnen op informatieve pagina's regelmatig aankondigingen en promotionele berichten worden geplaatst.

Tekstcreatie voor content marketing

Heel belangrijk bij content marketing is dat de teksten niet alleen inhoudelijk interessant zijn maar ook voldoen aan zekere eisen op het gebied van woordkeuze en leesbaarheid. Als kopijbureau met vele jaren ervaring zullen wij u wat dit betreft graag hulp bieden.

Het makkelijkste voor u is om de teksten geheel door ons te laten schrijven. Een andere mogelijkheid is dat wij door u geschreven teksten redigeren. Daarbij letten we niet alleen op stijl, leesbaarheid en overtuigingskracht maar zorgen we ook dat de teksten voldoen aan alle eisen op het gebied van grammatica en spelling. Ook het alleen controleren en corrigeren van grammatica en spelling is mogelijk.

Bij het redigeren van blogteksten zorgen we natuurlijk dat deze persoonlijk en spontaan blijven. Het laten redigeren van uw blogteksten kan zeker zinvol zijn. Een spontane woordkeuze of formulering kan namelijk gemakkelijk verkeerd worden opgevat. Het door ons laten beoordelen en eventueel aanpassen van uw blogteksten kan het positieve effect ervan verhogen en ook de risico's terugdringen.

Beeldbewerking voor content marketing

Bestaande afbeeldingen zijn dikwijls niet zonder meer geschikt om op het web gepubliceerd te worden. Ze zijn soms te licht of te donker, vertonen kleurzweem of missen voldoende contrast. Ook komt het voor dat foto's een minder-fraaie achtergrond hebben of storende elementen bevatten. 

Deze moeilijkheden lossen wij professioneel voor u op, zodat de foto's op uw content-pagina's een representatieve indruk maken. Als er geen foto's beschikbaar zijn kunnen we online geschikt beeldmateriaal zoeken en voor u aanschaffen.

Wij hebben als communicatiebureau veel ervaring met het creëren en bewerken van content voor marketingcommunicatie. Graag zullen we met u overleggen hoe we u op het gebied van content marketing van dienst kunnen zijn. Bel 036-5341954 of klik op het email-symbool hiernaast om contact met ons op te nemen.